OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Na konferenciji za medije župan se osvrnuo na posjete ministara i najvažnije projekte

Župan Darko Koren, uz zamjenike Darka Sobotu i Ratimira Ljubića te županijske pročelnike, održao je redovnu konferenciju za medije na temu aktualnosti u radu Županijske uprave, s naglaskom na nedavne posjete ministra prometa, mora i infrastrukture Olega Butkovića i ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića.
Župan je kazao kako su posjeti ministara bili pripremani po temama koje su izrazito važne za prostor Županije te kako se željelo dobiti jasne odgovore. Dolazak ministra Butkovića župan i zamjenik Sobota dogovorili su u njegovom uredu prije otprilike mjesec dana, gdje je ključna tema bio nastavak gradnje brze ceste prema Koprivnici, na što je ministar iznio konkretne planove i rokove.
Župan je još pojasnio kako se razgovaralo i o željezničkoj infrastrukturi, odnosno gradnji drugog kolosijeka pruge Dugo Selo-Križevci, o projektima na državnim cestama i Podravskoj magistrali, te o županijskim upravama za ceste gdje je rečeno kako će koprivničko-križevačka ove godine dobiti 12,5 milijuna kuna. Izrazivši zadovoljstvo i radnim sastankom s ministrom Ćorićem, župan je kazao kako su se osim teme Piškornice dotaknulo i prostorno-planske politike vezane uz gradnju energetskih objekata na Dravi.
Na konferenciji se razgovaralo i o EU projektima, gdje je župan naglasio kako se trenutno na razini Županije provodi 25 projekata vrijednosti oko 280 milijuna kuna, dok su četiri projekta vrijedna 35 milijuna kuna u fazi ocjenjivanja. Također je podsjetio i na nedavno raspisan natječaj za studentske stipendije.
Još jedna tema iz područja obrazovanja je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Općinom Koprivnički Ivanec glede gradnje dječjeg vrtića, dok se u području zdravstva župan osvrnuo na nabavu osam vozila za sanitetski prijevoz županijskog Zavoda za hitnu medicinu, naglasivši kako sada ima potpuno opremljen vozni park, za razliku od ostalih zavoda. Trenutno raspolažu s 25 vozila, a spomenutih osam vrijedno oko 2,2 milijuna kuna, gdje je županija iz decentraliziranih sredstava osigurala milijun i 600 tisuća.
Vezano uz planiranje proračuna župan je kazao kako Županijska uprava aktivno radi na tome te dodao te kako je ova godina iskorištena za stabiliziranje stanja.
Na kraju konferencije za medije, župan je uputio poziv svima zainteresiranima za sudjelovanje na 21. Obrtničkom i gospodarskom sajmu koji će se od 9. do 11. studenoga održati u Križevcima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio