Novosti

Na području Koprivničko-križevačke županije dvije osobe ozdravile od bolesti COVID-19, potvrđena i tri nova slučaja zaraze

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi s koprivničkog i križevačkog područja. U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba.
Dvije su osobe proglašene zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku  na području županije je osam aktivnih slučajeva.
Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 205 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 58 osoba.
Stožer podsjeća kako se na području županije i dalje obavlja nadzor primjene mjere samoizolacije, a u redovnom nadzoru u proteklih 48 sati službenici PU Koprivničko-križevačke su zabilježili jedno kršenje propisane mjere.
Stože poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live