Novosti

Na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS – CoV-2. Riječ je o dvije osobe iz opće populacije sa šireg koprivničkog područja te jednoj osobi iz opće populacije s križevačkog područja. Tijekom večernjih sati očekuju se i nalazi izuzetih uzoraka osoba smještenih u objektu trgovačkog društva s područja općine Legrad u kojem će inspekcija Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike danas provesti nadzor. U spomenutom objektu je provedena epidemiološka obrada te je isti stavljen pod mjeru izolacije. Također, za sve korisnike i zaposlenike je izrečena epidemiološka mjera samoizolacije.
Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 229 slučajeva bolesti COVID-19, trenutno je 22 aktivnih slučajeva, a na bolničkom liječenju su četiri osobe.
Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live