Novosti

Na proglašenje najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika dolazi povjerenik Hogan

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica izbora najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Marijana Petir (EPP) druge je godine za redom organizirala natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, a na proglašenju će osobno nazočiti i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Phil Hogan koji u Hrvatsku dolazi na poziv zastupnice Petir.
Proglašenje najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika održat će se 24. ožujka 2017. godine.
Cilj ovog projekta je promicanje mladih poljoprivrednika/ca i dobrih primjera njihovih djelatnosti koje su inovativne, održive i tržišno orijentirane, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.
Na natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, stiglo je 28 prijava, od čega 9  žena i 19 muškaraca. Najviše kandidata – 4, dolazi iz Brodsko-posavske županije, a slijede Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Karlovačka i Varaždinska županija, svaka s po 3 kandidata, zatim Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska i Vukovarsko-srijemska s po 2 kandidata i na kraju Krapinsko-zagorska, Primorsko-goranska, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska s po jednim kandidatom.
Stručno prosudbeno povjerenstvo ovog će tjedna odabrati deset najboljih projekata, a među njima i pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na europskom izboru u listopadu u Europskom parlamentu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live