OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Na Rotary balu sakupljeno 49.400,00 kn za stipendiranje gimnazijalaca

U organizaciji Rotary Cluba Koprivnica održan je 14. po redu Rotary bal. Radi se o humanitarnoj akciji koja se već 4. godinu zaredom održala u Hotelu Picok u Đurđevcu.
U sklopu bala organizirana je aukcija slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove kreirali na likovnoj koloniji i donirali za bal. Svrha bala je prikupljanje novaca za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz Gimnazije Fran Galović u Koprivnici i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.
Sam Rotary Club je međunarodno udruženju osoba iz stručnog i poslovnog života posvećenih humanim ciljevima, koje cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. Lokalni Klub dio je samostalnog Hrvatskog distrikta, te je već dugi niz godina posvećen humanitarnom radu kroz niz akcija, u kojima je kroz protekli vremenski period prikupljen iznos od gotovo milijun kuna.
Grad Đurđevac je kupio sliku autora Živka Toplaka – Dravski pejzaž za 2.800,00 kuna, a na ovogodišnjem balu je prikupljeno ukupno 49.000,00 kuna kojima će biti stipendirani talentirani učenici.
Osim službenog dijela programa u kojem su se uzvanicima i donatorima obratili predsjednik Kluba Darko Pernjak, guverner hrvatskog distrikta Darko Tipurić, te gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči. Na balu su se predstavili i sami učenici, a gosti su imali priliku uživati uz vrhunsku enološku i gastronomsku ponudu te glazbu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio