Novosti

Na sajmu Viroexpo predstavlja se tridesetak izlagača iz Koprivničko – križevačke županije

Na sajamskoj manifestaciji, 21. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede “VIROEXPO 2016.“ koja se održava od 26. do 28. veljače u Virovitici predstavit će se tridesetak izlagača iz Koprivničko-križevačke županije. Današnjem otvorenju Sajma nazočio je župan Darko Koren sa suradnicima te posjetio izlagače na izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije.

Ovogodišnji Sajam okupio je 750 izlagača iz 27 zemalja, a svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uglednici iz javnog i političkog života, saborski zastupnici, veleposlanici stranih zemalja, župani, gradonačelnici, predstavnici gospodarskih i obrtničkih komora te drugi.

Ministar poduzetništva i obrta u Vladi RH, Darko Horvat otvorio je Sajam te istaknuo kao cilj strateški razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva te najavio kako će se u potporne institucije vratiti start up centri. „Želimo izaći iz tretmana prekomjernog deficita, jer Hrvatska može i mora bolje“ kazao je ministar Horvat.

Na zajedničkom izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije ukupne površine 103m2 unutarnjeg i vanjskog izlagačkog prostora, svoje proizvode i usluge predstavlja 25 poduzetnika s područja Koprivničko – križevačke županije (izlagači iz Koprivnice, Križevaca, Đurđevca, Virja, Kloštra Podravskog, Kozarevca, Prugovca, Peteranca i Miholjanca). Zajednički nastup poduzetnika s područja Županije organizirala je i sufinancirala PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja zajedno s HOK Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i HGK Županijskom komorom Koprivnica.

Sajam je i ove godine popraćen brojnim sadržajima, a zemlja partner je Republika Kosovo, dok je glavno pokroviteljstvo Sajma preuzela predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Ovogodišnji sajam uz prodajno-izložbeni dio, organizirao je i stručna predavanja s područja stočarstva i ekonomije koja su održali stručnjaci iz Republike Hrvatske i SR Njemačke.

Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live