OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar potpisao ugovor Zaželi – program zapošljavanja žena

Svečano potpisivanje i uručivanje ugovora o financiranju programa Zaželi – program zapošljavanja žena upriličeno je u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.
Ugovor za Općinu Kalinovac pod nazivom „Brižne žene Podravske“ potpisali su ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i općinski načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar.
Na svečanosti uručenja ugovora bila je nazočna Marianne Thyssen, povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.083.630,35 kuna, a projekt će se u 100% iznosu financirati iz Europskog socijalnog fonda.
Uspješnom suradnjom 5 općina – Kalinovca kao prijavitelja, Molvi, Novog Virja, Podravskih Sesveta i Ferdinandovca kao projektnih partnera, obaveznih partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centra za socijalnu skrb Đurđevac te PORE razvojne agencije Podravine i Prigorja, Općina Kalinovac početkom ove godine prijavila je projekt: Brižne žene Podravske na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Zaželi kojeg je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.
Ovim projektom zaposliti će se voditelj projekta, 18 žena koje će pružati potporu i podršku za 112 krajnjih korisnika starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom s područja slijedećih općina: Kalinovca, Molvi, Novog Virja, Podravskih Sesveta i Ferdinandovca.
Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, kroz obrazovanje i osposobljavanje te zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio