Novosti

Nadi Dombaj uručena Zahvalnica Koprivničko-križevačke županije

Obzirom da je zbog izložbe u Londonu bila spriječena prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana Županije, umjetnici Nadi Dombaj župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota naknadno su uručili Zahvalnicu Koprivničko-križevačke županije za uspjehe u radu i postignute zasluge na području likovnog stvaralaštva i humanitarnog rada.
Tom su joj prilikom čestitali na uspješnom radu, kao i na 50. obljetnici stvaralaštva koja je očekuje iduće godine, kada priprema retrospektivnu izložbu u sva tri županijska grada, Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.
Nada Dombaj dolazi iz Koprivnice, a rođena je 1948. godine u Drnju. Već u mladosti zavoljela je slikarstvo i ono je sastavni dio njezina postojanja. Članica je likovne sekcije KUD-a Podravka 72, sudionica mnogobrojnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a uspješno je i ilustrirala mnoge knjige, što je rezultiralo priznanjima, nagradama i pohvalnicama Hrvatskog sabora za kulturu i drugih. Uvrštena je u likovne antologije, a važno je istaknuti i njezin humanitaran rad, kako s djecom, tako i sa starijim osobama, kao i doprinos pomaganju hrvatskim braniteljima za vrijeme Domovinskog rata. Danas je vodeće ime likovnog amaterizma u Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i šire.
 
 
(foto;  kckzz.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio