Novosti

Najava: Doručak s hrvatskih farmi u Križevcima

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine, u restoranu „Vojarna“ u Križevcima, s početkom u 9,00 sati, održat će se doručak s hrvatskih farmi.
Projekt organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija, a zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, ravnateljem Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravkom Baraćem, zamjenikom župana Darkom Sobotom i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom, doručkovat će se domaće namirnice s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno hrvatskih polja, Kruh hrvatskih polja te tradicionalne namirnice iz Koprivničko-križevačke županije.
Cilj projekta je promocija domaće poljoprivredne proizvodnje, a u planu je posebno predstaviti proizvodnju specifičnu za Koprivničko-križevačku županiju, kao i sustav dobrovoljnog označavanja proizvoda. Proizvodi s hrvatskih farmi dokazane su sljedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, a njihovom se kupovinom potiče razvoj hrvatske poljoprivrede.
Nakon Doručka s hrvatskih farmi, organiziran je i sastanak ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića s poljoprivrednim proizvođačima s početkom u 10,15 u Gradskoj vijećnici u Križevcima, na kojem će sudjelovati i gradonačelnik Hrg te zamjenik župana Darko Sobota.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live