Novosti

Nakon Hrvatskog centra u Beču, „Pisanica od srca“ postavljena u Filežu

Nakon što je početkom ožujka postavljena u Hrvatskom centru u Beču, „Pisanica od srca“ ovog je vikenda trajno postavljena u mjestu Filež, gdje ju je otkrila predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić zajedno s predstavnicom veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji Zdenkom Weber.

Ova „Pisanica od srca“ poklon je Koprivničko-križevačke županije i Županijske turističke zajednice gradiščanskim Hrvatima u Austriji, a svečanosti primopredaje pisanice prisustvovali su direktor Županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc, predsjednik društva Likud Franjo Palković, predsjednik Hrvatskog centra u Beču Tibor Jugović, načelnik općine Filež Hanzi Balogh, hlebinski slikari Zlatko Kolarek i Stjepan Pongrac te mnogobrojni mještani Fileža.

Direktor Mihevc istaknuo je kako je ovo nastavak višegodišnje suradnje, a predsjednica Rupčić napomenula je kako se nada da će se uspješna suradnja s gradišćanskim Hrvatima nastaviti i dalje. Pisanicu je blagoslovio župnik Božidar Blažević, a prilikom svečanog otkrivenja pisanice pripremljen je i prigodni kulturno-umjetnički program.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live