NovostiVijesti iz Podravine

Nastavlja se provedba specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Đurđevcu i Križevcima

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije potpisali Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.
Za provedbu Sporazuma, koji uvelike doprinosi razvoju zdravstvene zaštite na području županije, ove je godine osigurano preko 700 tisuća kuna, a župan je istaknuo kako to na najbolji način pokazuje usmjerenje Županije prema povećanju dostupnosti i kvalitete usluga u županijskom zdravstvenom sustavu.
„Kroz specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu osigurali smo liječnike specijaliste u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te mogu reći kako je, prema povratnim informacijama od pacijenata, ova usluga od iznimne važnosti jer ne moraju na određene preglede putovati u Koprivnicu, a time se smanjuje i lista čekanja u koprivničkoj općoj bolnici. “, dodao je župan.
Građanima Križevaca i okolice dostupne su usluge specijalista psihijatrije, ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije i urologije, s time da je ambulanta urologije novost od ove godine. U Đurđevcu su na raspolaganju specijalističke ambulante oftalmologije, interne medicine, opće kirurgije i otorinolaringologije.
„U bolničkom zdravstvenom sustavu vrlo dobro razumijemo koja je vrijednost ovakvog oblika usluge za naše pacijente u Križevcima i Đurđevcu. Zahvaljujem Županiji na financijskoj potpori i svim kolegama specijalistima iz OB Koprivnica koji kroz specijalističko-konzilijarnu zaštitu omogućavaju stanovnicima uslugu za koju bi inače trebali putovati u koprivničku bolnicu.  Uvjeren sam kako će urološka ambulanta u Križevcima dodatno poboljšati kvalitetu i dostupnost usluge te kako će se ovaj vrijedan program nastaviti i u narednim godinama“, kazao je ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić.
Ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković pozdravila je inicijativu Županije te zahvalila na financijskim sredstvima.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici županijskih upravnih tijela Melita Ivančić, Maja Blažek i Darko Masnec.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content