Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, 4.6.2021. učenice Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, predstavile su rezultate etwinning projekta “Kako smanjiti otpad od hrane?”.
Cilj projekta je edukacija učenika i njihovih obitelji te šire populacije o problematici nastanka i načinima sprječavanja nastajanja otpada od hrane.
Upravo provedba projekta bila je tema emisije Neki novi klinci u programu Podravskog radija, o kojem je za početak više rekla jedna od voditeljica projekta, profesorica savjetnica Irena Tišljar;
- rekla je Tišljar.
Gošće su bile i profesorica njemačkog jezika Lelija Štauber također voditeljica projekta, koja je u projektu s učenicama radila usporedbu Hrvatske s Njemačkom, te sudionice projekta Tamara Gašparić, Lucija Smes, Elena Zvonar i Ema Čorba koja je dizajnirala logo projekta;
- rekla je Ema Čorba.