Novosti

Novi kružni tok u Đurđevcu: od idućeg tjedna počinju radovi na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i A. Radića

Nakon odrađenog uvođenja u posao izvođača radova, početkom idućeg tjedna trebali bi krenuti radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića.
-Na ovom raskrižju je potreban kružni tok jer se na tom području dogodilo nekoliko težih prometnih nesreća te općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu. Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Kada krenu radovi uredit će se i spomenik na raskrižju te će se izmaknuti stara i postaviti nova ograda te će se urediti okoliš oko spomenika- rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.
Izgradnjom kružnog toga zasigurno će se smanjit brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,3 mil. kuna, a financirati će ih Županijska uprava za ceste, MUP i Grad Đurđevac.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content