Novosti

Novi turistički sadržaj: Multimedijalni pijesci i škola u prirodi

Grad Đurđevac je u suradnji s partnerima prijavio je projekt Održivog upravljanja i povećanja atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka na natječaj Promicanje održivog razvoja prirodne.
Projekt je vrijedan 17,3 mil. kuna, a obuhvatit će uređenje Đurđevačkih pijesaka i povećanje njihove atraktivnosti kroz uređenje i opremanje Posjetiteljskog centra u zgradi nekadašnjeg prekršajnog suda.
Budući da je glavna misao kod pripreme projekta bilo uređenje i opremanje Đurđevačkih pijesaka novim sadržajima, tako će i na Peskima zasjati proširena i produžena pješačka staza, s novim sadržajima za posjetitelje kao što su edukativne ploče, klupe i hotel za kukce.
Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci tako će na multimedijalan način posjetiteljima kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentirao sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.
Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac će zasigurno biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije.
Tome će svakako doprinijeti i uređenje smještajnih kapaciteta u šumi Borik gdje će se postojeći objekt urediti i prenamijeniti u smještajne kapacitete prvenstveno namijenjene djeci i školi u prirodi.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live