OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

O kapitalnim projektima na području Koprivničko-križevačke županije u emisiji Aktualnosti iz županije

Gost ovotjedne emisije Aktualnosti iz županije u programu Podravskog radija bio je zamjenik župana KKŽ , Darko Sobota, s kojim smo razgovarali o kapitalnim projektima na području županije.
Za početak više je rekao o izgradnji vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete, ali i općina Kloštar Podravski, Novo Virje i Novigrad Podravski;
 
 
-rekao je zamjenik Sobota te istaknuo kako je tendencija županije da se na području ovog dijela naše županije poveća mogućnost priključka na pitku vodu na 95%, te na 90% za priključak na kanalizaciju. Zamjenik Sobota istaknuo je kako danas na području županije na zdravstveno ispravnu vodu iz javnog sustava nema priključak 9447 stanovnika a na kanalizaciju nešto više od 11 tisuća, što više neće biti slučaj kroz naredne 3-4 godine kada će projekt biti završen. Dožupan Sobota istaknuo je dobru suradnju županije i jedinica loklane samouprave po pitanju ovog projekta, te pohvalio Komunalije Đurđevac na dobro odrađenom poslu, te kako su se istaknuli kao vodeći vodni isporučitelj na području KKŽ.
Zamjenik Sobota više je rekao i o aktivnostima u području ravnomjernog regionalnog razvoja na području KKŽ gdje je samo u ovoj godini dosad realizirano preko 1,6 milijuna kuna za 27 različitih investicija na području 13 jedinica lokalne samouprave, a dotaknuo se i energetskih obnova osnovnih škola u Virju i Drnju, za koje je naglasio kako je zadovoljan tijekom radova koji bi trebali završiti do kraja ove godine.
Županija je prepoznala cikloturizam kao sve popularniji oblik turizma te je u isti dosad već uloženo oko 700 tisuća kuna a županija kontinuirano provodi i programe potpore male vrijednosti namijenjene gospodarskim subjektima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio