NovostiVijesti iz Podravine

Obavijest o elementarnoj nepogodi tuči na području Koprivničko-križevačke županije

Zbog jakog nevremena praćenog vjetrom, kišom i tučom koje je jučer zahvatilo područje Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je priopćenje o štetama koje su nastale na području nekoliko županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Temeljem informacija Službe civilne zaštite Koprivnica i Centra 112, stručne službe Koprivničko-križevačke županije stupile su u kontakt s načelnicima općina Molve, Drnje i Đelekovec koji su izvijestili kako su nastale manje štete na usjevima, što će kroz redovnu proceduru koja se primjenjuje u takvim slučajevima naknadno utvrditi općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Iznimka je Općina Legrad, čiji načelnik Ivan Sabolić izvijestio načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića kako je u obilasku terena uočena velika materijalna šteta na usjevima na području općina Selnica Podravska i Mali Otok.

Nakon izvida općinskih povjerenstava za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, očekuje se zahtjev općinskih načelnika od župana Darka Korena za proglašenje elementarne nepogode tuče.

Župan Koren u redovnom je kontaktu s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković nakon nastale štete.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content