Novosti

Obilježen 21. Dan ružičaste vrpce

Na Zrinskom trgu u Koprivnici obilježen je 21. Dan ružičaste vrpce kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Obilježavanje je organizirala Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ koja ove godine slavi 20. godišnjicu od osnutka.
Podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki  želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i važnost odlaska na preventivne preglede i mamografiju, u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naime, 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju. Obilježavanjem ovog dana potiče na razmišljanje i djelovanje u vezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.
Organizator Dana ružičaste vrpce na nacionalnoj razini je krovna udruga žena liječenih od raka dojke „Europa Donna Hrvatska“, a cijeli mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke.
Podršku ovoj važnoj akciji ispred KKŽ dali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno – socijalne djelatnosti po ovlaštenju župana Maja Blažek te saborski zastupnik Darko Sobota.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live