OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Obilježen Dan koprivničkih branitelja i 27. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici

Zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar prošlog su vikenda prisustvovali svečanom obilježavanju 27. godišnjice oslobođenja vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja. Program je započeo svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u crkvi sv. Nikole, nakon koje su u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstva Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice položila vijence kod „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne «Ban Krsto Frankopan». Županijsku delegaciju činili su zamjenici župana Sobota i Ljubić te predsjednik Pintar, a govor je održao zapovjednik policijske postaje i član Kriznog štaba bivše Općine Koprivnica Krešimir Papac.
Zamjenici Sobota i Ljubić te predsjednik Pintar, zatim su se uključili u tradicionalni mimohod pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše vojarne do Zrinskog trga, na kojemu je održan počasno-ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme.
Svečanost je nastavljena kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće te su pročitana imena svih poginulih i nestalih branitelja s područja Koprivničko-križevačke županije. Govor je održao predsjednik Odbora za branitelje Grada Koprivnice Ivica Jurenec, dok je za kulturno-umjetnički dio programa bila zadužena ženska klapa „Viva“.
U dvorani Doma mladih održana je svečana sjednica koju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, a zatim se okupljenima obratio zamjenik Sobota: „Županija od samog početka u svom proračunu veliku pažnju posvećuje braniteljima i braniteljskim udrugama te vam iskreno zahvaljujem na suradnji i na svim projektima i programima koje smo zajedno proveli. Danas su pročitana imena i prezimena 171 Podravca i Prigoraca koji su položili svoje živote za Hrvatsku.“
Prigodnim govorima obratili su se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te umirovljeni general pukovnik Mile Ćuk, ujedno i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske. Programu obilježavanja prisustvovali su i general pukovnik Mladen Markač, saborski zastupnik Damir Felak te ostali uvaženi gosti.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio