OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Obilježen Dan kravate u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i ove školske godine priključila se brojnim odgojno-obrazovnim ustanovama koje su obilježile Dan kravate u RH. Kravata, vječni modni dodatak, jedan je od najpopularnijih, svjetski poznatih i prepoznatljivih simbola Hrvatske. Hrvatski je sabor 2008. godine proglasio Dan kravate u Republici Hrvatskoj, a obilježava se 18. listopada.
Učenici su toga dana nosili kravate, ponajviše one koje su sami izradili na kreativnim radionicama na Satu razrednika. Bilo je i brojnih korelacija s drugim projektima u koje su uključili i obilježavanje Dana kravate. Tako su učenici 6.b i 6.d razreda povezali su Dan kravate i projekt Matematika je u modi. U sklopu događanja Jesen u Đurđevcu povezali smo i čitanje poezije i proze o jeseni i izradu Land-arta u obliku kravate.
Dan kravate su u svim odjeljenjima produženog boravka škole, obilježili i učenici sa svojim učiteljicama Monikom Bušić, Matejom Nemet-Andrašević, Jelenom Prelec i Monikom Rupčić, te su tom prilikom izrađivali kravate raznim tehnikama, ukrasili svoje uobičajene odjevne kombinacije, a kasnije i razredne panoe.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio