Novosti

Obilježen Dan volontera u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

Učenici 5.a i 5.b razreda OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, sa svojim razrednicama Katicom Tomrlin i Jasminom Filipović Konjarek su obilježili svjetski dan volontera. Tom prilikom učenici su u školskoj  knjižnici ugostili Marinu Barberic, dugogodišnju volonterku, koja je učenike upoznala e s pojmom volonterstvo.  Govorila je  gdje se sve može volontirati , od pomaganja svojim bakama, potrebitim susjedama do raznih volonterskih akcija spašavanja životinja, te koliko je važan volonterski rad u pojedinim životnim situacijama.
Istaknula je niz primjera koje je imala u svom volonterskom radu. Posebice je istaknula da je volontiranje velika ljubav i  nesebično darivanje sebe.
Nakon prezentacije učenici su podijeljeni u skupine dobili zadatak da dovrše plakat dvorac volonterstva i ključ volonterstva, gdje su upisivali pojmove i osobe koje ih asociraju na volonterstvo.
Zadnji tjedan u prvom polugodištu učenici su imali  priliku krenuti u svoju prvu volontersku akciju u ovoj školskoj godini. Učenici 5.a su  posjetili  Dom za starije obitelji u Đurđevcu i razveselili starije osobe prigodnim poklonima, dok su učenici 5.b posjetili jednu potrebitu baku.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live