Novosti

Obilježen Svjetski dan Roma

U organizaciji Udruge Roma “Korak po korak”, Vijeća romske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“, Savjeta za nacionalne manjine te saborskog zastupnika Veljka Kajtazija, u Koprivnici je održana centralna proslava Svjetskog dana Roma.
„Čestitam vam Svjetski dan Roma u ime Koprivničko-križevačke županije te mi je čast što su se upravo u našem sjedištu okupili predstavnici romske nacionalne manjine iz svih dijelova Hrvatske na zajedničkom druženju. Ovdje živi velik postotak Roma s kojima ostvarujemo odličnu suradnju, na čemu prvenstveno zahvaljujem Franju Horvatu, te se nadam kako će se tako i nastaviti. Želim vam da se ugodno osjećate u Koprivnici, a mi ćemo i dalje brojnim projektima i programima podizati standard Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji.“, kazao je župan Koren.
Franjo Horvat zahvalio je Županiji na podršci i suradnji, a saborski zastupnik Veljko Kajtazi podsjetio je kako se Svjetski dan Roma obilježava 8. travnja jer je toga datuma 1971. godine u Londonu održan prvi Svjetski kongres Roma na kojemu su dobili svoju zastavu, himnu i službeni jezik.
Svečanosti su prisustvovali i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić zamjenik župana Ivan Pal, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, predsjednica Saveza Roma u RH Suzana Krčmar, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić i zamjenica Melita Samoborec, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine KKŽ i Udruge Roma „Korak po korak“ Franjo Horvat kao i predsjednici ostalih vijeća romske nacionalne manjine, te predstavnici romskih udruga i brojni pripadnici romske zajednice s područja cijele Hrvatske.
Pokrovitelji manifestacije bili su između ostalih Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica i Grad Đurđevac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio