Novosti

Obilježena 25-ta obljetnice podravskih braniteljskih postrojbi

U organizaciji Grada Đurđevca, Općine Pitomača, Virje, Novo Virje, Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Gola, Molve, Koprivničko-križevačka županije, predstavnika branitelja te Turističke zajednice Grada Đurđevca na Trgu sv. Jurja svečano je obilježena 25. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi.

Program je započeo svečanim mimohodom branitelja od utvrde Stari grad do Trga sv. Jurja, predvođen Počasnom- zaštitnom bojnom. Na trgu je Puhački orkestar DVD-a Đurđevac odsvirao himnu, te su predstavljene postrojbe i njihov ratni put. U sjećanje na poginule branitelje koji su dali svoje mlade živote za našu zemlju pročitana su njihova imena i prezimena.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Lacković te je istaknuo kako mu je iznimna čast i zadovoljstvo što danas može biti ponosan jer se nakon dugih 25 godina u gradu, koji je bio sjedište općine, po prvi puta na dostojan način obilježava ova obljetnica i ono za što su mnogi bili spremni dati svoj život.

Okupljenima su se obratili i župan Darko Koren, predstavnik Ministarstva obrane brigadir Dražen Ressler predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja Darko Sobota i izaslanik predsjednice RH general pukovnik Marijan Mareković.

Počasno-zaštitna bojna je izvela kratki počasno-ceremonijalni program koji je kombinacija počasnih i vježbovnih postupaka.

Svečanom programu prethodilo je polaganje vijenaca kod Križa života na Gradskom groblju u Đurđevcu u spomen na sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

Nakon svečanog djela druženje se nastavilo uz vojnički grah i prigodni zabavni program uz Podravske mužikaše i koncert Miroslava Škore.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live