Novosti

Obilježeni VI. Dani Ivana viteza Trnskog

U sklopu manifestacije šesti Dani Ivana viteza Trnskog održan je susret podravskih književnika u Gradskoj knjižnici „Đurđevac“, a kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

U svom obraćanju pozdravio je sve prisutne te pohvalio ovogodišnju manifestaciju, a na susretu je predstavljen prvi broj časopisa „Artikulacije“, zbirka pjesama Matije Ivačića „Krhotine“ te knjiga Božice Jelušić „Ftičkesnokrič“.

Ovom susretu doprinijela je Mihaela Cik izlaganjem o intermedijalnosti u „Bajkačima“ Božene Loborec i „Elegijama Sigismunda Ernušta“ Zdravka Seleša te je održano izlaganje Katarine Franjo uz scenski prikaz članova Književno-medijskoga kutka i Kulturno umjetničkog društva „Ivan vitez Trnski“ iz Novigrada Podravskoga, autorice Danijele Bukovčan i Mire Kovač na temu „Učiteljske, književne i prijateljske poveznice Dragojle Jarnević i Ivana viteza Trnskog“.

Važno je napomenuti da se program održao u suradnji s Gradskom knjižnicom „Đurđevac“ i Ogrankom Matice hrvatske u Đurđevcu, a sama manifestacija šesti Dani Ivana viteza Trnskog satojala se od nekoliko dijelova. U prvom dijelu predstavljeni su književno-znanstveni kolokviji o životu i djelu Ivana Trnskog i ostalih književnika starijih razdoblja s područja Podravine i Prigorja, u drugom su dodijeljene Književne nagrade „Ivan vitez Trnski“ za neobjavljeno djelo autora do 35 godina s područja Podravine i Prigorja dok je u trećem dijelu održan književni susret i recitala suvremenih književnika.

Pokrovitelji manifestacije su Koprivničko-križevačka županija i Općina Novigrad Podravski, a ovogodišnja manifestacija u organizaciji Društva hrvatskih književnika Podravsko-prigorskog ogranka održala se u Novoj Rači, Đurđevcu te Novigradu Podravskom.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live