Novosti

Od magistrale do Mičetinca asfaltom

Završeno je asfaltiranje dionice D43 do Crnoga Jezuša, a kako je prethodno asfaltiran gorički put Crni Jezuš- Mičetinac sada je preko Crnog Jezuša i Maloga Kostanja moguće asfaltiranim putem doći i do prigradskog naselja Mičetinac.
U sufinanciranje se po modelu pola Grad pola vlasnici vinograda i zemljišta u asfaltiranje goričkih puteva uključilo oko 200 vinogradara i poljoprivrednika koji su oslobođeni za svoj udio u financiranju, te im je smanjena obveza za komunalnu naknadu i druga davanja prema Gradu.
Vinogradari su složni da se njihovo ulaganje u asfaltiranje višestruko isplatilo, te se sve češće vinogradari odlučuju i na alternativni prijevoz do svojih klijeti- biciklom. Put ne koriste samo brojni vinogradari i poljoprivrednici veći i rekreativci, biciklisti, te zaljubljenici u prirodu.
Asfaltirani put će olakšati i dolazak organiziranih tura autobusima do brojnih vinarija, ali će i potaknuti vinogradare da razvijaju svoju ponudu, te se možda odluče za pružanje smještaja u svojim klijetima u prirodi što u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju.
Početkom tjedna kreću i radovi kod Velikog Kostanja odraditi će se priprema za posteljicu nakon čega slijedi asfaltiranje.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live