Novosti

Odobreno financiranje za dva projekta iz područja nematerijalnih kulturnih dobara na području Grada Đurđevca

Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturnih dobara, u sklopu Programa zaštite na nematerijalnim kulturnim dobrima u 2018. godini, za financiranje je odobrilo 4 projekta s područja Koprivničko-križevačke županije, od koji su dva projekta s područja Grada Đurđevca.
Za projekt Legenda o Picokima 2018., Gradu Đurđevcu je odobren iznos od 8.000,00 kn, dok je Udruzi cimbalista Hrvatske za projekt Prezentacija sviranja i izrada cimbula, odobren iznos od 10.000,00 kn.
Sredstva su još odobrena i Muzeju grada Koprivnice za projekt Radionica izvornog veza Koprivničkog Ivanca u iznosu od 8.000,00 kn, te Društvu izvornog folklora za projekt Koprivnički Ivanec, Predavanje “Ivanečki vez – priroda na platnu” u iznosu od 6.750,00 kn.
Prijedlog financiranja programa donesen je na temelju stručnog mišljenja nadležnih konzervatorskih odjela i Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH te je prijedlog razmatran i verificiran od strane Hrvatskog vijeća za kulturna dobra i odobren od ministrice kulture.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live