Novosti

Održan drugi dio 23. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U dvorani Domoljub u Koprivnici održan je drugi dio 23. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina kojeg je otvorio zamjenik župana Ivan Pal.
Ova manifestacija održala se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a organizirali su je Hrvatski sabor kulture i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u suorganizaciji Hrvatskog društva skladatelja ZAMP i Folklornog ansambla Koprivnica.
Riječi dobrodošlice svim prisutnima uputila je predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić. Posebno se zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na pokroviteljstvu ovog Susreta kao i Hrvatskom saboru kulture te svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj Susret održi.
Prigodne riječi uoči samog početka Susreta uputio je i zamjenik Pal te izrazio zadovoljstvo što ima priliku prisustvovati ovom Susretu.
Na Susretu je nastupilo ukupno četrnaest izvornih skupina, a osim nastupa u sklopu Susreta je u predvorju dvorane Domoljub bila izložena izložba radova Likovne sekcije Podravka 72 i Likovne sekcije Kulturno umjetničkog društva Delovi na temu folklor i kulturna baština.
Pored izložbe, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec predstavilo je Ivanečki vez, nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.
Ovom Susretu pored zamjenika Pala, prisustvovala je i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač kao i brojni drugi ugledni gosti i uzvanici.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live