Novosti

Održan je prvi radni sastanak Savjeta za suzbijanje korupcije

U prostorima Ministarstva pravosuđa održan je prvi sastanak Savjeta za suzbijanje korupcije osnovan kao radno tijelo Vlade RH  kojemu je prisustvovao i ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Radni sastanak održan je s ciljem definiranja potrebnih koraka za provedbu Strategije suzbijanja korupcije za razdoblje 2015.-2020., razmijenjeni su stavovi u pogledu usvajanja prijedloga Izvješća o provedbi Akcijskog plana za 2015. i 2016. godinu te su razmijenjeni prijedlozi za stvaranje nacrta Akcijskog plana za 2017. i 2018. godinu, a stavove Hrvatske zajednice županija prezentirala je pročelnica za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic

Savjet za suzbijanje korupcije na nacionalnoj razini sastoji se od predstavnika Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Povjerenice za informiranje. Uključeni su i predstavnici Udruge civilnog društva kao i ministarstva vanjskih i europskih poslova, gospodarstva, uprave te državne imovine.

Na sastanku je postignut sporazum oko proširenja Savjeta uključivanjem predstavnika drugih ministarstava i državnih institucija kako bi se osigurao učinkovitiji nadzor i provođenje nacionalnih i provedbenih dokumenata vezanih uz suzbijanje korupcije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live