Novosti

Održan radni sastanak na temu analize prijedloga Akcijskog plana za uključivanje Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji

U Županijskoj je upravi održan radni sastanak čija je glavna tema bila analiza prijedloga Akcijskog plana za uključivanje Roma u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2017. do 2020. godine.
Pozdravne riječi na samom početku uputila je pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic koja je ukratko predstavila i sam prijedlog Akcijskog plana.
Župan Darko Koren je između ostalog naglasio kako smatra da je komunikacija Koprivničko-križevačke županije i nacionalnih manjina na jako dobroj razini, iako se uvijek teži još  boljoj. Ukratko se osvrnuo i na Vijeće romske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji te istaknuo kako se u budućnosti nada napretku i da će Županija i dalje „podržavati rad Vijeća kao i cijeli niz drugih novih programa“.
Akcijski plan proizlazi iz Nacionalne strategije za uključivanje Roma u kojoj je naveden i nacionalni pravni okvir vezan uz socijalno uključivanje Roma koji se proteže i na jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Cilj je pripremiti Akcijski plan koji će u sebi sadržavati realne mjere i aktivnosti unutar kojih će i pravovremeno biti osigurana financijska sredstva u samom proračunu.
Radnom sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal te predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, pročelnici Upravnih tijela Koprivničko-križevačke županije, predsjednici radnih tijela Županijske skupštine, predstavnici jedinica lokalne samouprave na području Županije, predstavnici županijskog Vijeća romske nacionalne manjine, predstavnici Ureda državne uprave, Centara za socijalnu skrb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci, Policijske uprave koprivničko-križevačke, županijskih ustanova te Udruga koje rade sa Romima.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live