Novosti

Održan radni sastanak s predstavnicima Vijeća srpske nacionalne manjine

Župan Darko Koren održao je radni sastanak s predstavnicima Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko – križevačke županije kako bi im zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i razgovarao o budućim projektima najbrojnije nacionalne manjine na području Županije.
Članovi Vijeća, na čelu s predsjednikom Brankom Dulikravićem, također su naglasili važnost dobre komunikacije i suradnje sa Županijom te su uputili nekoliko prijedloga za buduće zajedničke projekte. Razgovaralo se o rješavanju pitanja prometne infrastrukture u pojedinim općinama, prekogranične suradnje s Vojvodinom te aktivnostima na kulturnom području.
Sastanku je prisustvovao i Radovan Knežević, predstavnik crnogorske nacionalne manjine, koji je poznat po organizaciji brojnih međunarodnih kulturnih događanja u naselju Bakovčica, a upravo je na njegov poziv izložbu u Bakovčici održao poznati crnogorski umjetnik Dimitrije Popović, koji je posjetio i Županijsku upravu, zajedno s veleposlanikom Crne Gore u Republici Hrvatskoj Borom Vučinićem.
Sastanku su prisustvovale i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki te viša savjetnica za kulturu, udruge, sport i nacionalne manjine Vesna Peršić Kovač.
 
(foto:  kckzz.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio