Novosti

Održan sastanak na temu obnove krovišta Parohijske crkve u naselju Velika Mučna

Župan Darko Koren je u prostorijama Županijske uprave održao radni sastanak  s načelnikom Općine Sokolovac Vladom Bakšajem i parohom koprivničkim jerejem Radovanom Dimitrićem na temu obnove krovišta Parohijske crkve Svetog Mihajla Arkanđela u naselju Velika Mučna.
Na sastanku je raspravljeno o modelima i mogućnostima sufinanciranja projekta obnove krovišta zgrade crkve za koji je osiguran i dio sredstava  preko natječaja Ministarstva kulture. Župan je istaknuo važnost očuvanja kulturne baštine i sakralnih objekata naglasivši kako je Županija i ove godine, unatoč izvanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa osigurala sredstva za sufinanciranje 80 projekata i programa iz područja kulture, financiranje rada bibliobusne službe gradskih knjižnica u Koprivnici i Križevcima te rada Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama  za što je izdvojila 1,3 milijuna kuna.
Načelnik Bakšaj i jerej Dimitrić županu i suradnicima su zahvalili na prijemu te naglasili dugogodišnju konstruktivnu suradnju sa Županijom.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live