Life StyleNovostiVijesti iz Podravine

Održan sastanak partnera projekta Amazon of Europe Bike Trail

Na 9. sjednici Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail koja je održana virtualnim putem, prisustvovali su svi partneri iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije. Obzirom kako je provedba projektnih aktivnosti produljena do 31. listopada 2021. godine, na radnom sastanku partneri Projekta su analizirali rezultate provedenih aktivnosti te uskladili provedbu tekućih aktivnosti.
Koprivničko-križevačka županija u prosincu 2020. godine dovršila je postavljanje cikloturističke infrastrukture koja prolazi kroz tri rute protežući se pravcem Prelog-Koprivnica-Đurđevac-Pitomača. Sljedeći naglasak je na uspostavi posjetiteljskog centra u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama gdje će se u središtu pozornosti nalaziti kulturno nasljeđe, a projektna aktivnost ostvariti će se kroz projekt Amazing Amazon of Europe, svojevrsni nastavak projekta Amazon of Europe Bike Trail.
Uz uspostavu Booking centra koji će omogućiti posjetiteljima rezervaciju smještaja, izraditi će se i biciklistička mapa te vodič s najvažnijim informacijama i zanimljivostima pojedinog područja Europske Amazone, a u izradi je i mobilna aplikacija. Nadalje, naglasak je na održivom razviju aktivnog turizma i biciklizma te zaštita netaknute prirode uz rijeke Muru, Dravu i Dunav. Prije svega, potrebno je koncentrirati se na razvojno razdoblje nakon ublažavanja Covid mjera kako bi se pravovremeno stvorili uvjeti za turistički razvoj, kroz uključivanje ustanova ali i pružatelja turističkih usluga.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content