Novosti

Održan XI. Memorijalni turnir Antun Đurkan za slijepe i slabovidne osobe

U Koprivnici je održan XI. Memorijalni turnir Antun Đurkan za slijepe i slabovidne osobe na kojemu je sudjelovalo sedam klubova iz Hrvatske i Slovenije, uz domaćina županijsku Športsku udrugu slijepih Podravina.
Natjecalo se ukupno devet ekipa i 36 kuglača koji su postigli odlične rezultate, na čemu im je čestitao i zamjenik župana Ivan Pal, koji je i službeno otvorio Memorijalni turnir.
Domaćini su postigli sjajno treće mjesto u ekipnom plasmanu, a najbolji su bili Ana Tkalčec s osvojenim 2. mjestom u B2 kategoriji, Marijan Črneli s osvojenim 2. mjestom u B3 kategoriji, Ivica Ferenčić s 2. mjestom u kategoriji B2 te Mario Šutalo s 3. mjestom u kategoriji B1.
Športska udruga slijepih „Podravina“ osnovana je 2007. godine sa sjedištem u Koprivnici, trenutno broji oko 14 članova, a posvećena je kontinuiranom poticanju uključivanja slijepih osoba u programe koji se baziraju na zdravom životu i fizičkoj aktivnosti. Predsjednica je Vesna Babić, a Udruga je od osnutka članica Hrvatskog športskog saveza slijepih gdje postiže zapažene rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji te je također članica Zajednice sportova Koprivničko – križevačke županije. Dugi niz godina domaćini su Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe, a svojim su rezultatima osigurali i domaćinstvo Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe 2016. godine, gdje je članica Udruge Ana Tkalčec izborila svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.
 
Izvor slike: KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live