Novosti

Održana 20. sjednica Županijske skupštine

U Gradskoj vijećnici u Koprivnici održana je jučer 20. sjednica Županijske skupštine na kojoj se raspravljalo o ukupno 48 točaka dnevnog reda, a koje su većinom jednoglasno prihvaćene.

Prilikom svog izlaganja župan Koren je ukratko obrazložio Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2015. godine osvrnuvši se na pojedine aktivnosti i projekte ostvarene u tom razdoblju te je  Izvješće usvojeno većinom glasova. Na dnevnom redu našao se i Zaključak o davanju suglasnosti županu Koprivničko-križevačke županije na utvrđivanje sadržaja i potpisivanje posebnog sporazuma o obustavi postupka sanacije Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica. Pri tome je župan Koren obrazložio: „Po novom Zakonu o proračunu mi imamo konsolidirani proračun svih ustanova

ojima je Županija osnivač. S bolnicom, to će biti svota veća od 300 milijuna kuna, a mi ne možemo otkloniti strah da bismo s ustanovom preuzeli i obvezu saniranja gubitka bolnice.“. Također je zatražio od članova Županijske skupštine podjelu odgovornosti te da mu daju suglasnost kojom bi imao mandat da sporazumom Županija neće preuzeti gubitak bolnice.

Nadalje, raspravljalo se o Godišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije, a upravo ta tema obuhvatila je većinu točaka dnevnog reda koji su u konačnici i prihvaćeni.

Članovi Skupštine razmatrali su i Informaciju o kreditiranju studenata Koprivničko-križevačke županije za 2015. godinu, gdje je  župan Koren istaknuo kako Županija puno ulaže u sektor obrazovanja, općenito u školstvo i svakako će i nastaviti tim putem.

Na sjednici su podnesena Izvješća o radu Savjeta za razvoj civilnog društva Koprivničko- križevačke županije koje je iznijela predsjednica Savjeta Sonja Hlebar. Izvješće o radu Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije je također bila jedna od točaka dnevnog reda pri čemu je predsjednik Savjeta Dario Car zahvalio svima na pomoći te ukratko prezentirao rad Savjeta.  Izvješće je u ime Povjerenstva za ravnopravnost spolova iznijela Verica Rupčić, ujedno predsjednica tog Povjerenstva, koja je tom prigodom još jednom pozvala sve da se uključe u humanitarnu akciju MOBILNI=UKLJUČENI koja je u tijeku.

Posebno je raspravljano o Informacijama o radu i financijskim rezultatima zdravstvenih ustanova za 2015. godinu. Tom prilikom je sanacijska upraviteljica Sandra Sinjeri prezentirala prisutnima stanje Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, dok je ravnatelj Mato Devčić govorio o Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Na rad Doma zdravlja osvrnula se ravnateljica Marija Krajina, a u nastavku je ravnatelj Ljekarni Koprivnica Dragutin Korošec obavijestio članove o Ljekarnama Koprivnica, dok je Miroslav Anđelić izvijestio o stanju u Ljekarni Križevci.

Sve informacije o radu i financijskim rezultatima zdravstvenih ustanova su jednoglasno prihvaćene.

Uz veliki broj točaka dnevnog reda, a kojeg su članovi i članice Županijske skupštine prihvatili, sjednica je zaključno završila pitanjima i prijedlozima članova.

 

 
 
 
 
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live