Novosti

Održana 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca + tonski zapis

Gradsko vijeće Grada Đurđevca je na svojoj održanoj 26. sjednici razmatralo ukupno predloženih 9 točaka dnevnog reda koje su sve jednoglasno prihvaćene.
Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku kojom se Grad Đurđevac uključuje u Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje- POS preko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.
Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.
Grad Đurđevac osigurat će građevinsko zemljište u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu. Također imamo izrađen i glavni projekt, te ishođenu građevinsku dozvolu za prvu zgradu, a sve bi to skupa u konačnici trebalo smanjiti cijenu stanova- rekao je gradonačelnik Željko Lacković, te dodao;
 
 
 
 
Gradsko vijeće Grada Đurđevca donijelo je i odluku o uvjetima za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova, pa će tako prednost imati obitelji s više djece i obitelji koje nemaju riješeno stambeno pitanje.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live