Novosti

Održana 3. Izložba jaslica, slika i unikatnih božićnih ukrasa

U Domu kulture Đurđevac u organizaciji udruge „Peski-Art Đurđevac“ i Turističke zajednice Grada Đurđevca u sklopu „Adventa u Đurđevcu“ održana je 3. Izložba jaslica, slika i unikatnih božićnih ukrasa. Na izložbi sudjelovalo je 27 izlagača božićnih jaslica i  ukrasa iz 5 županija sjeverozapadne Hrvatske, a slike prigodnih motiva izložili su članovi udruge „Peski-Art“.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči. Predgovor izložbi napisala je i o značenju Božića i izradi božićnih jaslica govorila Lidija Levačić Mesarov, a o duhovnom aspektu Adventa, isčekivanja rođenja Djeteta prisutnima je govorio župnik župe Svetog Jurja Marko Rac. Otvaranje izložbe svojim pjevanjem uveličali su članovi zbora „Umirovljenik“, Udruge umirovljenika Grada Đurđevca pod vodstvom Stjepana Škurdije.
Izložba je imala i humanitarni karakter jer je na izložbi kao poseban gost bio sedmogodišnji Josip Kovačević, koji boluje od rijetke bolesti spine bifide i koji ide na dvomjesečnu rehabilitaciju čije troškove ne pokriva HZZO. Pošto je svota potrebna za ovu rehabilitaciju prilično velika, provodila se humanitarna priredba u Kapeli u kojoj je sudjelovala i naša udruga donacijom slika koje su na toj priredbi uspješno i prodane. Udruga Peski Artje Josipu darovala sliku, njegov portret koji je izradio dopredsjednik Zdravko Šabarić koji je osobno sliku Josipu i uručio. Josip je sa svojim prijateljima bio i gost na priredbi dočeka Djeda Božićnjaka.
Izložba Jaslica i slika ostaje postavljena do blagdana Sveta Tri Kralja.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live