Novosti

Održana 6. izložba vina “Podravina 2017”

U Novigradu Podravskom održana je 6. izložba vina “PodraVINA 2017” u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001.
Prisutne je pozdravio predsjednik Udruge Eduard Hegedić, dok je ispred Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije tajnik Vjekoslav Indir čestitao svim dobitnicima i zaželio dobru vinogradarsku i voćarsku godinu i puno uspjeha u daljnjem radu Udruge.
Ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 177 uzoraka, od toga 162 bijela vina, 12 crnih vina i 3 voćna vina, te su ukupno dodijeljen 34 zlatne, 76 srebrnih, 51 brončana diploma i 3 priznanja, dok je 13 uzoraka odbačeno.
Šampion izložbe je vino Rajnski rizling, Banjkovec Dražena, šampion novigradskih goric je Sauvignon Imešek Zlatka, dok je u kategoriji voćnih vina šampionom proglašeno Vino od višnje Luke Trnskog.
Izložbu “Podravina 2017” otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Željko Vuljak, u kulturnom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan vitez Trnski, a Miroslav Kovač i Stjepan Plantak – Pepi pročitali su svoje prigodne pjesme. Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje članova i gostiju uz degustaciju nagrađenih vina.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live