OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Održana 6. likovna radionica “Peski-Art 2018. Đurđevac”

Na Dan neovisnosti u Đurđevcu u Domu “Mladen Markač” na Peskima održana je 6.likovna radionica “Peski-Art 2018. Đurđevac” kojom su obilježeni značajni datumi novije hrvatske povijesti, Dan neovisnosti i dan oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a održana je u čast generala Mladena Markača koji je i ososbno prisustvovao ovom jedinstvenom događaju.
Na radionici je sudjelovalo 45 likovnih autora iz 9 hrvatskih županija, a nastala likovna djela darovat će se nakon svečane izložbe “Podravina svojemu generalu” Gradu Pakracu, odnosno Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana.
Likovnu radionicu posjetile su i bile posebne gošće upravo gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i ravnateljica pakračke bolnice Marina Major koje su uz riječi zahvale organizatorima i sudionicima, objasnile ulogu pakračke bolnice i evocirale sjećanja na jedinstveni događaj spašavanja oko 300 neuropsihijatrijskih bolesnika iz bolnice Pakrac 29.rujna 1991. kada su pod okriljem noći hrvatski branitelji praktično na leđima iznijeli na slobodni teritorij bez izgubljena života najteže bolesnike s neuropsihijatrijskog odjela Bolnice. S toga, istaknule su, ova će donacija likovnih radova biti uspomena i na te dane, ali i oplemeniti prostor u koji se i danas dolaze liječiti i hrvatski branitelji jer bolnica ima i status veteranske bolnice.
Sudionike radionice su na početku pozdravili su u ime pokrovitelja, Marijan Ružman izaslanik Župana Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednik županijske skupštine, Katica Blažok u ime Mjesnog odbora Peski-Đurđevac, Kristina Sočev u ime TZ KKŽ, a radionicu je otvorio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.
Pokrovitelji likovne radionice su Ministarstvo hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Hrvatski Sabor Kulture, organizator Udruga “Peski-Art Đurđevac”, a suorganizatori TZ Grada Đurđevca, Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” i Etno kuće obitelji Karlovčan.
Umjetnički stručni voditelj likovne radionice bio je povjesničar umjetnosti prof. Franjo Horvat.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio