Novosti

Održana druga sjednica Mješovitog odbora za suradnju Koprivničko-križevačke županije s podravskim Hrvatima

U prostorima Gradske vijećnice u Barču u Mađarskoj održana je druga sjednica Mješovitog odbora za suradnju Koprivničko-križevačke s podravskim Hrvatima kojom je predsjedao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i predsjednik Mješovitog odbora, a u ime PORA-e prisustvovala joj je voditeljica Odjela za razvojne projekte Senada Ranilović.
Na dnevnom redu bila je rasprava o mogućnostima sudjelovanja u projektima na natječaju Interreg V-A Programa suradnje Mađarska Hrvatska 2014. do 2020. godine, kao i dogovor o budućim zajedničkim aktivnostima.
Osnivanje Mješovitog odbora inicirala je Koprivničko-križevačka županija, a osnovan je s ciljem intenziviranja suradnje i povezivanja podravskih Hrvata koji žive u pograničnim područjima uz rijeku Dravu, na temelju regionalne politike Europske unije.
Nakon sjednice, zamjenik Ljubić posjetio je priredbu „Županijski dan Hrvata 2017.“ koja je održana u sklopu Dana nacionalnih manjina u Mađarskoj, u organizaciji Hrvatske samouprave županije Šomođ, a tom je prilikom održana tamburaška sveta misa, kao i svečana sjednica te javna tribina.
Izvor slike KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live