Novosti

Održana kava s novinarima u prostorima Županije

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota održali su tradicionalnu kavu s novinarima o aktualnostima u radu Županijske uprave, kojoj su prisustvovali i pročelnici županijskih upravnih tijela te ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.
Uvodno se obratio župan Darko Koren predstavivši projekte koji se planiraju realizirati u narednom razdoblju, a kao i dosad, najviše će se ulagati u školstvo, posebno u segmentu podizanja energetske učinkovitosti kao jednom od prioriteta ulaganja u obrazovanje.
Spomenute su i novosti u segmentu lovstva, gdje su s lovozakupnicima potpisani ugovori o zakupu prava lova na deset godina, do 31. ožujka 2027. godine, za 19 zajedničkih otvorenih lovišta nastalih parcelacijom lovišta „Đurđevac 1“, „Koprivnica 1“ i „Koprivnica 2“, a zatim se ravnateljica PORA-e Melita Birčić osvrnula na uspješne projekte u proteklom razdoblju kao i na planove za budućnost.
Ravnateljica Birčić još je dodala kako je u koordinaciji s PORA-om donesena je i Županijska razvojna strategija 2014. – 2020. godine, a u programu INTERREG Mađarska – Hrvatska upravo su njihova tri projekta najbolje ocijenjena. Odobreno im je i novih pet projekata vrijednosti 13,4 milijuna kuna koji uskoro kreću s provedbom.
Župan je predstavnicima medijima zahvalio na dosadašnjoj suradnji te se osvrnuo na protekli mandat za koji smatra kako je uspješno i čistih računa priveden kraju, što je i potvrđeno od Državnog ureda za reviziju.
– najviše od svih županija ulagali smo u prijevoz učenika, oko 7 milijuna kuna godišnje, što je direktna pomoć roditeljima zaključio je Koren.
Zamjenik župana Darko Sobota najavio je predstojeće poljoprivredne manifestacije – 21. Dane travnjaka, koji će se održati od 5. do 7. svibnja na sajmištu u Koprivnici te 15. Županijsku izložbu vina koja je na rasporedu 5. i 10. svibnja.
– dodao je zamjenik Sobota te pozvao izlagače i posjetitelje da podrže održavanje ovih značajnih manifestacija.
Izvor slike KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live