Novosti

Održana konferencija za medije vezana uz projekt rješavanja vodomonunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete

U prostorima Gradske knjižnice Đurđevac održana je konferencija za medije o provedbi projekta – Priprema projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete.
Projekt je vrijedan preko 5 milijuna kuna, a EU ga sufinancira iz Kohezijskog fonda sa 85%, odnosno nešto više od 4.901.000,00 kn. Kroz projekt će se stvoriti preduvjeti za osiguravanje financijskih sredstava za cjelovitu izgradnju vodokomunalne infrastrukture na području spomenute aglomeracije. Projekt traje od prosinca 2014. do prosinca ove godine.
Voditelj projektnog tima Josip Juras iz Hrvatskih voda predstavio je rezultate rada koji su odrađeni na rješavanju problematike vodokomunalne infrastrukture na području aglomeracije te je naglasio i važnost jedinica lokalne samopurave u provedbi ovakvih projekata ali i dužnost i obaveze Vlade RH u smjeru djelovanja prema rješavanjima vodokomunalhih infrastruktura.
Rajko Šimecki, predstavnik izrađivača projektno-tehničke dokumentacije na kraju konferencije u obliku Power point prezentacije predstavio je okupljenima tehnički dio projekta, a Boža Kovač prezentirala je financijski dio projekta.
Konfereciji su između ostalih nazočili gradonačelnik Grada Đurđevca  Željko Lacković, načelnik općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, načelnik općine  Novo Virje Branko Mesarov, načelnik općine Ferdinandovac Branko Kolar, član projektnog tima Tomislav Rožar, Milica Fuček, Marijan Štimac i ostali.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live