Novosti

Održana početna konferencija projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje“

U prostorijama Županijske uprave održana je početna konferencija projekta „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje“.

Prije samog predstavljanja projekta, župan Darko Koren osvrnuo se na brojna županijska ulaganja u energetsku učinkovitost škola te istaknuo kako je energetska učinkovitost od 2009. godine pa do danas poboljšana u Srednjoj školi Koprivnica, Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Učeničkom domu Križevci, ali i u Područnoj školi Cirkvena koja je i prije izgradnje projektirana kao zgrada energetskog razreda A.

Sve okupljene pozdravila je i ravnateljica Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Marija Cik Adaković koja je zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji te svima koji sudjeluju u ovom projektu.

Zadovoljstvo što u projektu sudjeluje i Općina Virje te što se ulaže u Osnovnu školu u Virju istaknuo je i načelnik Općine Mirko Perok.

Nositelj ovog projekta je Koprivničko-križevačka županija, a ukupna vrijednost projekta je 198.962,50 kuna od čega je 163.880,00 kuna bespovratnih sredstava. Projekt sufinancira Europski fond za regionalni razvoj u iznosu od 85 posto dok preostalih 15 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live