Novosti

Održana prva radionica o slijepim i slabovidnim osobama

Strukovna škola Đurđevac sudjeluje kao partner u projektu ‘Odglumi-nauči-primijeni’ čiji je cilj povećati stupanj socijalne uključenosti osoba s oštećenjem vida u odgojno-obrazovnim ustanovama i zajednici putem senzibilizacije i edukacije lokalne zajednice.
Projektom je predviđeno ukupno 5 radionica kroz koje će se obraditi predstavljanje karakteristika i funkcioniranja osoba s oštećenjem vida te educiranja o pravilnom pristupu i vođenju slijepe osobe.
Projekt se provodi u suradnji s glumcima Dramskog studija slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ i Hrvatskim savezom slijepih.
U školskoj knjižnici održana je prva radionica na kojoj su učenici mogli upoznati sve poteškoće s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe, a kroz praktični dio učenici su mogli iskusiti s kojim se sve poteškoćama slijepe osobe susreću u svakodnevnim situacijama te kako pravilno voditi slijepe osobe.
Također, učenici su mogli isprobati naočale koje su izrađene na način da prikazuju različita oštećenja vida: oštećenja nastala moždanim udarom, tunelski vid, oštećenja uzrokovana dijabetesom i sl.
Radionice će se održavati svaki utorak od 11.30 do 13.05 u školskoj knjižnici.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live