NovostiVijesti iz Podravine

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA POLJOPRIVREDNE UDRUGE KALINOVAC

U subotu, 21. svibnja 2022. s početkom u 15,00 sati na jezeru „Batinska„ održana je redovna izvještajna godišnja skupština Poljoprivredne udruge Kalinovac.
Skupštini je prisustvovalo 30-tak članova udruge i njihovi gosti.
Skupština je započela s pozdravnom riječi predsjednika udruge Željka Zvonara, koji je pozdravio prisutne članove i goste udruge te izborom radnog predsjedništva, zapisničara i dva ovjerovatelja zapisnika kao i verifikacijske komisije.
Podnesena su izvješća o radu udruge u 2021. godini te je predstavljen program rada udruge u 2022. godini.
U izviješću o radu udruge u 2021. godini posebni naglasak je stavljen na članice i članove Udruge koji redovito sudjeluju u izložbama vina koja imaju za cilj promociju vina, vinara i vinorodnih područja naše županije i na kojima redovito osvajaju zlatna odličja.
Istaknuo je ocjenjivanje uzoraka vina u sklopu 19. Izložbe vina Koprivničko-križevačke županije, a gdje je prestižna titula „Županovo vino 2021.“ s osvojenih 90 bodova pripala članu Poljoprivredne udruge Kalinovac Marijanu Grudiću iz Vinarije Grudić iz Koprivnice za sortu graševine iz 2020. godine, koje je ujedno dobilo i veliko zlato.
Uz navedenog Marijana Grudića na 19. Izložbi vina Koprivničko-križevačke županije uspješno su sudjelovali i ostali članovi Poljoprivredne udruge Kalinovac i to Ivan Koren sa osvojenih šest zlatnih medalja, Josip Gašparić sa osvojenom jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom te Vlado Rep sa osvojene dvije srebrne medalje.

Iskorištena je prilika da se svim članovima Udruge čestita na izvanrednim rezultatima i osvojenim medaljama na svim izložbama vina tijekom 2021. godine.
Jednoglasno je usvojeno financijsko izvješće i izvješće nadzornog odbora, financijski plan za rad udruge u 2022. godini kao i izvješće o radu udruge u protekloj godini, a težište rada u 2022. godini bazirati će se na uređenju ribnjaka „Batinska“ te organizaciji 13. Međunarodne izložbe rakije, pripravaka od rakije i octa.
Od strane predsjednika udruge Željka Zvonara prenesena je zahvala Općini Kalinovac na prepoznavanju projekata i programa udruge te financijskoj pomoći bez koje funkcioniranje udruge ne bi bilo moguće.

Na samom završetku rada skupštine, nazočnima se obratio načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota zaželjevši uspješan daljnji rad udruge te naglasio kako je izložba rakije u samo nekoliko godina izrasla iz lokalne u jedinstvenu manifestaciju županijskog i međunarodnog karaktera.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content