NovostiVijesti iz Podravine

Održana redovna koordinacija Županijskog Stožera Civilne zaštite – do kraja godine na raspolaganju 15 punktova za cijepljenje

U prostorijama Županijske uprave je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je raspravljano o aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je kazao kako u posljednjih tjedan dana svjedočimo evidentnom  padu broja novooboljelih te napomenuo da je i dalje prisutan velik broj hospitaliziranih pacijenata u koprivničkoj bolnici.
„Ohrabruje trend pada broja zaraženih, no nažalost i dalje imamo velik broj osoba koje trebaju liječničku pomoć. Nadamo se da će se i u tom pogledu situacija popraviti, naši sugrađani i dalje trebaju biti odgovorni i poštivati sve mjere i preporuke kako bi zdravstvena situacija bila bolja.“, istaknuo je načelnik Ljubić.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla dodala je kako od trenutno 1051 aktivnih slučajeva koronavirusa na području županije, njih 87 posto nije bilo cijepljeno što dodatno govori kako se potrebno cijepiti i na taj način zaštiti od potencijalno težih oblika bolesti.
Punktovi će u iduća dva tjedna biti organizirani u: Koprivnici – 8., 15., i 22. prosinca od 14 do 18 sati u dvorani Srednje škole te 11. i 18. prosinca od 8 do 12 sati;  Virju – 9. prosinca od 10 do 13 sati u sportskoj dvorani osnovne škole;  Novigradu Podravskom –  16. prosinca u sportskoj dvorani osnovne škole od 17 do 19 sati;  Križevcima – 10. i 17. prosinca u dvorani OŠ Ljudevita Modeca od 14 do 18 sati;  Svetom Ivanu Žabnom – 13. prosinca od 10 do 13 sati; Kloštru Podravskom – 20. prosinca od 14 do 16 sati te Đurđevcu – 14. prosinca u dvorani Strukovne škole od 14 do 18 sati. Termini će biti objavljeni i na službenoj internet stranici Zavoda za javno zdravstvo KKŽ.
Županijski Zavod za hitnu medicinu i Dom zdravlja obavljaju svoju djelatnost u skladu s protokolima i bez poteškoća, izvijestile su v.d. ravnateljice Valerija Bartolić i ravnateljica Mirjana Hanžeković. U pogledu provođenja nadzora mjera, načelnik PU koprivničko-križevačke Miroslav Puž je kazao kako policijski službenici  redovno vrše provjere osoba kojima su izrečene mjere kućnog liječenja ili samoizolacije, trenutno ih je 534, te nadziru rad ugostiteljskih objekata. U nadzoru su  i inspektori civilne zaštite, izvijestio je Miroslav Blažotić  ispred  Službe civilne zaštite Koprivnica.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content