Novosti

Održana sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sjednica Odbora za praćenje Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. održana je u Splitu, a na kojoj je kao članica Odbora sudjelovala Marina Horvat Pavlic, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove, ujedno predstavnica Hrvatske zajednice županija u tom stalnom radnom tijelu.

Odbor je razmatrao Godišnje izvješće o provedbi Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., pri čemu su nadležna ministarstva dala detaljnu financijsku analizu dosadašnje provedbe pojedinih projekata iz njihove nadležnosti,  s naglaskom na budućim javnim pozivima za dostavu projektnih prijedloga tijekom 2016. godine, a što je važna informacija s obzirom na uključenost Koprivničko-križevačke županije u projekte financirane upravo kroz ovaj Operativni program.

Za napomenuti je kako je 18. prosinca 2014 Europska komisija odobrila Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.. godine čime je otvoren put za korištenje novca iz Europskog socijalnog fonda. Europski socijalni fond jedan je od temeljnih strukturnih instrumenta Europske unije kojim se državama članicama pruža potpora za ulaganje u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti europskog gospodarstva. Aktivnosti financirane iz sredstava Europskog socijalnog fonda pomažu ljudima da unaprijede svoje vještine i lakše se integriraju na tržište rada, usmjerene su na borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te na poboljšanje učinkovitosti javne uprave.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live