NovostiVijesti iz Podravine

Održana sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija

Sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija jučer (utorak) je održana online pute, a prisustvovali su joj i župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Zajednice, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

Na sjednici je podneseno Izvješće o radu Hrvatske zajednice županija u 2021. godini, donesen je Program rada te Financijski plan za 2022. godinu. Članovi Skupštine također su prihvatili i Plan zaduživanja i otplata Hrvatske zajednice županija u 2022. godini, kao i Plan nabave te Odluku o visini članarine za članice HZŽ-a.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić predstavio je aktivnosti planirane za 2022. godinu. Planirane su najmanje tri sjednice Izvršnog odbora, jedna sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija, jedna sjednica Nadzornog odbora te petnaest sastanaka radnih skupina Hrvatske zajednice županija te dva sastanka župana s Vladom RH.

Nadalje, radi informiranja tijela središnje vlasti o stajalištima županija organizirat će se tematske rasprave, okrugli stolovi i stručna predavanja o pitanjima koja su značajna za sve županije i sudjelovanja u radu stručnih skupina ministarstava za izradu nacrta zakona i drugih propisa. Na međunarodnom planu, kroz izabrane predstavnike iz redova županija, nastavit će se suradnja s Odborom regija, Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe i Vijećem europskih općina i regija, istaknuo je Marušić te najavio i nastavak suradnje s partnerskim institucijama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content