Novosti

Održana sjednica županijske Vatrogasne zajednice

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije održala je jučer u Vatrogasnom domu DVD-a Lemeš Križevački sjednicu Predsjedništva, Zapovjedništva, Nadzornog odora i delegata Skupštine kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.
Uvodno je sve prisutne pozdravio predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Matosović pohvalivši rad Zajednice te posebno zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji i svima koji prate i podupiru njihov rad „jer bez osiguranih financijskih sredstava ne bi bilo moguće ostvariti planirane programe rada i aktivnosti“.
Prigodne riječi uputio je i župan Koren te pri tom pohvalio rad i trud Zajednice naglasivši: „Županija će koliko god je to moguće pomoći oko poboljšavanja statusa vatrogasnih organizacija posebice onog dijela koji se odnosi na provođenje inspekcijskog nadzora istih te će i dalje aktivno podržavati vatrogastvo i njen rad jer vatrogastvo je temelj svakog društva“.
Na sjednici je jednoglasno usvojen Program rada i Financijski plan za 2017. godinu, sa projekcijom za 2018. i 2019. godinu te je donesena Odluka o doznaci sredstava za obilježavanje obljetnica rada i postojanja članica, Odluka o iznosu naknade za prisustvovanje sjednicama radnih tijela i komisija Zajednice, Odluka o raspodjeli sredstava za nabavku vatrogasne opreme iz proračuna Koprivničko-križevačke županije, Odluka o raspodjeli  sredstava premija Hrvatske vatrogasne zajednice te Odluka o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje Županijskog vatrogasnog zapovjednika tijekom 2017. godine.
Pored toga, imenovana je komisija za popis osnovnih sredstava i sitnog inventara županijske Vatrogasne zajednice za 2016. godinu te je podnijeto Izviješće o vatrogasnim intervencijama u razdoblju od 01. siječnja do 30. studenog 2016. godine, a članovi Skupštine informirani su i o provedbi pod zakonskih akata iz Zakona o sustavu civilne zaštite

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live