Novosti

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve

U subotu 10. kolovoza 2019. godine održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Molve koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba te se osvrnuo na rad Općinskog vijeća u proteklih godinu dana.
Nakon njega, načelnik Općine Zdravko Ivančan u kratkim se crtama osvrnuo na sve učinjeno u prošloj godini te planove u narednom periodu koji su i dalje prvenstveno usmjereni na poticanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta na području općine te povlačenju sredstava iz EU fondova.
Bila je to prigoda i za dodjelu javnih priznanja “Zahvalnica Općine Molve”, a ovogodišnji dobitnici su Dragutin Tuba za dugogodišnji uspješan rad i ostvarene rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji, Josipa Grčić za dugogodišnji uspješan rad i ostvarene rezultate u ugostiteljskoj djelatnosti,  Zdravko Popec za dugogodišnji uspješan rad i ostvarene rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji,  Timon Vincek za postignute rezultate u sportu i doprinos u međunarodnoj promidžbi Općine Molve,  Željko Crnjak za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje tradicijskih zanimanja i običaja, i  Društvu za povjesnicu i starine Molve za 10. obljetnicu rada i djelovanja udruge i promicanju ugleda Općine Molve dok je Zlatna plaketa “Grb Općine Molve” dodijeljena Miroslavu Belaviću za dugogodišnji uspješni rad i obavljanje veterinarske djelatnosi, i  Ivanu Tubi, za dugogodišnji uspješan rad i obavljanje gospodarske djelatnosti.
Općina Molve dodijelila je i nagrade učenicima OŠ Molve kao i njihovim mentorima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i osvojili zapažene rezultate, a nagradila ih je novčanim iznosom od 500 kuna uz želju da im nagrada bude poticaj da krenu stopama mještana koji su dobili javna priznanja.
Darivanju se pridružila i Udruga obrtnika Molve i načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov koji su darivali najbolju učenicu Marijanu Markov.
Čestitke povodom Dana općine uputili su: saborski zastupnik Željko Lacković, ispred načelnica, načelnika i gradonačelnika načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, ispred Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić.
Sjednici su između ostalih prisustvovali i župnik Zdravko Tuba, gradonačelnici, načelnici i zamjenici susjednih općina, općinski vijećnici, poslovni partneri te predstavnici udruga i društava s područja Općine.
Svečanost je izvedbom himne RH i nekoliko prigodnih pjesama uveličao Ženski pjevački zbor KUD-a Molve uz pratnju Tamburaškog sastava, a program je vodila Ines Tuba.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content