Novosti

Održana VI. smotra učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije

Upravni odjel za obrazovanje, znanost, kulturu, sport i nacionalne manjine Koprivničko- križevačke županije, županijska podružnica Hrvatske udruge učeničkih zadruga i Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja, bili su domaćin VI. županijske smotre učeničkih zadruga Koprivničko- križevačke županije, koja je održana na središnjem koprivničkom trgu.
Smotru su posjetili i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota koji su učenicima čestitali na kreativnosti i njegovanju zadrugarstva.
Svoje je proizvode i rukotvorine predstavilo između deset zadruga i zadruga„Kotačica“ OŠ Kloštar Podravski, „Kupina“, „Iskra“ OŠ Ferdinandovac i „Tilia“ OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski.
Između ostalog, moglo se vidjeti kreme i sapune od ljekovitog bilja, keramiku u svim oblicima, pekmeze i namaze od kupine, sirup od maslačka i koprive, ogrlice i broševe s makovima, ukrasne kaktuse te tegle od užadi. Članice prosudbenog povjerenstva Snježana Hranić, Sabina Lončarić i Anita Pretković najviše su bodova dodijelile Učeničkoj zadruzi „Kotačica“, koja će Županiju predstavljati na 29. Državnoj smotri u Zadru.
Radom u učeničkim zadrugama razvijaju se radne navike i poduzetničke vještine, odgovornost, inovativnost i suradnja, pridonosi se prijenosu znanja iz nastave u praktične djelatnosti, potiče se samostalno-istraživačko učenje, a učenici razvijaju i ljubav prema prirodi i zaštiti okoliša, uz naglasak na specifičnosti pojedinog mjesta.
U sklopu smotre održan je i okrugli stol pod nazivom „Naše različitosti- naše bogatstvo“, a dodajmo i kako na području Županije ukupno djeluje 19 učeničkih zadruga.
Izvor slike KKŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio