Novosti

Održana završna konferencija projekta „Prilika za sve“

U prostorijama Županijske uprave održana je završna konferencija projekta „Prilika za sve“ kojim su u protekloj školskoj godini osigurana 39 pomoćnika u nastavi za 79 učenika s poteškoćama u razvoju.
Tom je prilikom župan Darko Koren istaknuo važnost ovog projekta kojemu je cilj bio pružiti stručnu podršku učenicima s poteškoćama u razvoju za ravnopravno uključivanje u rad i obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač te naglasio:
S obzirom na naše generalno opredjeljenje prema obrazovanju, ovo je sigurno jedan od važnijih elemenata tog našeg opredjeljenja i drago mi je da ste ga zapravo svi skupa na ovaj način prihvatili i doživjeli kao nešto izuzetno važno za našu zajednicu. Zajednicu za koju skrbimo u ovom segmentu školstva na način na koji nabolje znamo i možemo.“
Dodao je kako je Županija ustrajala u provođenju ovog projekta ukupne vrijednosti 1.931.183,74 kune te naglasio kako je projekt prijavljen na natječaj i za sljedeću školsku godinu.
Župan je zahvalio svima koji su sudjelovali u provedbi projekta, a sve okupljene pozdravio je te im zahvalio i zamjenik župana Ivan Pal koji je istaknuo kako se ovaj kvalitetan projekt treba nastaviti te zaključio:
Najvažnije da su učenici zadovoljni, a imam povratnu informaciju da su učenici jako zadovoljni.“
U ime svih škola partnera u projektu, obratio se ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić koji je naglasio kvalitetu pomoćnika u nastavi te istaknuo kako bez pomoćnika velik dio učenika ne bi mogao pohađati školu ili završiti nastavu.
Nakon uvodnog dijela, projektne aktivnosti kao i rezultate projekta „Prilika za sve“ prezentirala je voditeljica projekta Ana Mušlek te pri tome zahvalila svima partnerima u projektu, pomoćnicima u nastavi te Koprivničko-križevačkoj županiji na provedbi ovog projekta.
Projekt „Prilika za sve“ započeo je s provedbom 4. rujna 2015. godine, a nositelj projekta bila je Koprivničko-križevačka županija dok su partneri u projektu bili PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 15 osnovnih i šest srednjih škola kojima je Županija osnivač.
Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live